Dobročinná akce 27. 11.

Milí rodiče,

s oddílem jsme se letos rozhodly jít do nového projektu – chceme uspořádat dobročinnou kavárnu, kterou podpoříme spolek Justice for Nature zabývající se ochranou pralesů.

Protože taková akce ještě nikdy neproběhla, pokusíme se vám přiblížit, o co jde. Samotné akci předchází přespání po družinách, o kterém vám dají info družinoví vedoucí.

Dobročinná kavárna proběhne v neděli 27. 11. od 10 do 17 hodin ve Skautském institutu na Moravském náměstí 12. Budeme prodávat pochutiny a výrobky, které družiny vyrobí na přespání nebo na schůzkách před akcí.

Dále bude probíhat bazárek oblečení. Pokud máte nějaké oblečení (v dobrém stavu; dětské i dospělácké), které jste ochotni do bazárku dát, nabalte jej i s (podepsaným) ramínkem s sebou na akci (max. 5 ks na dítě). Pokud se oblečení neprodá, vrátíme vám je na schůzce zpět. 

Pro Kolibříky a Lištičky si můžete začít chodit od 10:15, ale můžete i později (u této akce nemáme důvod lpět na hromadném návratu); nejzazší čas je však 12:00. Budeme rádi, když se při vyzvedávání svých dětí stavíte za námi do kavárny, kde vás děti provedou, dáte si něco na zub a případně mrknete na jejich výrobky. Ovečky budou mít v 10:30 krátké divadelní vystoupení, pokud jej chcete stihnout, dorazte tedy chvíli před ním. Po vystoupení mohou odcházet i Ovečky.

Skautky budou v průběhu celého dne obsluhovat hosty v kavárně – vařit kávu, nosit občerstvení, nádobí atd. Protože akci pořádáme poprvé a nevíme, zda holky bude bavit být v kavárně celý den, nebráníme se tomu, aby v průběhu dne po domluvě s vedoucími odešly. Budeme ale rády, pokud se k nám připojí na závěrečný úklid od 17:00. 

Akce je otevřená pro širokou veřejnost – neváhejte tedy pozvat své známé, prarodiče atd.

Držte nám palce, pokusíme se udělat svět zase o něco lepším :).

Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte se na mě obrátit.

Marty – Hana Hrušková

Uložit odkaz do záložek.