Obnovení skautské činnosti od 10. 5. 2021

Milí rodiče,

Junáku se ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže podařilo vyjednat omezené obnovení činnosti pro dětské organizace. Rádi bychom Vašim dětem opět umožnili účastnit se skautského programu naživo. Má to však svá úskalí a omezení, proto necháváme zcela na Vašem uvážení, jestli se s námi do obnovy zapojíte.

Prezenční skautská činnost v našem kraji bude znovu možná od pondělí 10. 5. 2021. Všechny družinky budou mít od příštího týdne opět schůzky v běžném čase. Schůzky budou vždy začínat i končit před Boženkou, chtěli bychom poprosit, aby děti zachovávaly co největší rozestupy jak mezi sebou, tak i mezi jednotlivými družinkami.

Podmínkou účasti Vašeho dítěte na akci je doložení bezinfekčnosti, tedy negativního výsledku testu proti onemocnění Covid-19. 

Negativní antigenní test je třeba mít nejdéle 72 hodin starý (před začátkem schůzky / akce). Negativní PCR test má platnost 7 dní.

Bezinfekčnost lze doložit několika způsoby:

  1. Vaše dítě bylo testováno ve škole. Pak je třeba vyplnit a na schůzku donést čestné prohlášení. Pokud škola vydává papírové potvrzení o výsledku testování, pak stačí i toto potvrzení.
  2. Vaše dítě bylo testováno v očkovacím centru. Pak je třeba doložit potvrzení z centra (stačí SMS).
  3. Vaše dítě přijde na schůzku s vlastním samotestem zakoupeným v lékárně, který si pod dohledem vedoucího před schůzkou / akcí provede.
  4. Vaše dítě onemocnění prodělalo. Pak je třeba doložit laboratorně potvrzené prodělání nemoci Covid-19 starší nejdéle 90 dnů.
  5. Vaše dítě bylo proti onemocnění očkováno. Pak je třeba doložit potvrzení o dokončeném očkování staré alespoň 14 dní.

Činnost je zatím možná pouze ve venkovních prostorách, kde je riziko nákazy menší. Vybavte své dítě na schůzku chirurgickou rouškou či respirátorem, v zástavbě je stále nutné je nosit. Bude také evidována účast Vašeho dítěte na akci pro potřeby případného trasování.

Jsme rádi, že můžeme činnost obnovit, i když za těchto komplikovaných podmínek. Bohužel vůbec nevíme, jak dlouho nynější situace bude trvat. Věříme však, že se bude spíše zlepšovat a podmínky našeho fungování se budou zjednodušovat. Prosíme Vás o vstřícnost a schovívavost, jakékoliv změny Vám budeme co nejdříve komunikovat.

V případě jakýchkoliv dotazů či nejasností se na mě neváhejte obrátit.

Srna – Kamila Kultová

Uložit odkaz do záložek.