Promítání filmu Hledání lilie

Milí přátele Kompasu,

jménem celého 15. střediska Kompas bychom Vás všechny chtěli pozvat ke sledování nového snímku Hledání lilie, zachycující životy a osudy skautů v období kolem Sametové revoluce, který vznikl k oslavám 30ti let svobodného skautingu v našich zemích.
K příležitosti takto významného milníku pro český skauting jsme se rozhodli i my prostřednictvím promítání společně s Vámi oslavit nejdelší dobu bez zákazu činnosti. A tím Vám projevit Díky za nám svěřenou důvěru.

Promítání proběhne 16. 1. 2020 v budově Q Mendelovy Univerzity od 19.00
(Zemědělská 1665/1, 613 00 Brno, viz mapka pod pozvánkou). Délka samotného filmu je 52 minut, na který navážeme dobrovolnou diskuzí.

Odkaz na facebookovou událost:
https://www.facebook.com/events/553690195482084/ 

Kapacita sálu je 170 lidí, nebojte se tedy vzít partnera, partnerku nebo i svou milou ratolest. Setkání je neformální, a tak se nebojte si vzít cokoliv je Vám osobně pohodlné, hlavně ať je nám tu hezky.

O filmu:
30 let, které letos uplynuly od sametové revoluce, jsou za více než stoletou existenci skautingu tím vůbec nejdelším obdobím, kdy nás nikdo nezakázal.
Český skauting si totiž prošel třemi zákazy: kvůli nacistům (1940-45) a dvakrát kvůli komunistům (1950-1968, 1970-1989). Tak prokázal svou ohromnou nezlomnost a sílu, na kterou je totalita krátká. To vše si letos připomínáme a řádně oslavujeme.
Naposledy byl skauting v Československu obnoven 2. prosince 1989. Oslavte to s námi na slavnostní premiéře nového skautského dokumentárního filmu Paměti národa a Skautského institutu Hledání lilie – pokračování filmu Skauti bez lilie.  

Závěrem bych Vás ráda poprosila o potvrzení, že přijdete na e-mail hana.chvilova(at)skaut.cz, abychom s Vámi mohli počítat a tomu se případně přizpůsobit.

Děkujeme a na viděnou!

S pozdravem a přáním krásného prožití vánočních svátků

Hana Chvílová –  Marty

Uložit odkaz do záložek.